do it yourself

23 februari 2015

Overgooier met ruiten


Oei, het is alweer zo lang geleden!
Het is niet dat we stilzitten hé, maar niet alles is nu eenmaal geschikt voor de blog. En vaak blijft het er ook gewoon op steken dat we verzuimd hebben foto's te maken...

Hier nog een recente creatie: een winterse overgooier in ruitenstof.
Tja, hoe gaat dat? Een lieve tante gaat heen en laat een stel echte ouwemadammenkleren achter, waar geen eer aan te halen valt, maar ook een mooie collectie stoffen, onder andere deze wollen ruit.
En dan bedenk je dat je in het koude seizoen wel heel veel broeken draagt, maar eigenlijk nooit een jurk. Terwijl dat met de huidige winters toch mogelijk moet zijn, zelfs voor koukleumen als ik.

Sowieso vraagt wollen stof om een voering. Waarvoor een grote lap gerecupereerd werd van een afgeprijsde rol grijze stof waar kleurverschil in zat - nog op de kop getikt bij mijn vroegere groothandel in Spreitenbach (ja, zoek maar op waar dat is, hihi).
Perfect dus, zou je zeggen! Maar bij het dragen blijkt dan toch weer dat zelfs deze dunne popeline niet zo glad blijkt te zitten als echte (synthetische) voeringstof - en de fijne katoenen voering van 'in den tijd' vind je nu toch nergens meer.
Niets is volmaakt in deze wereld.

Ditmaal eens flink weerstaan aan de onuitroeibare neiging om rokken vooral langlanglang te maken (zie mijn vorige posts). Tot op de knie dus, en geen centimeter meer!
Het zag er sowieso al net een buis uit, bij het eerste passen - en je hebt dan speciaal een recent Burdamodel gekozen voor de mooie pasvorm. Kennelijk is netjes geceintreerd nu alweer uit, maar op mijn figuur vond ik het toch niet te doen.
Middenachternaad dus tot figuurnaad omgetoverd en de zijnaden (die zitten meer naar voor) nog een stukje ingenomen, tot het resultaat in mijn ogen aanvaardbaar leek (klikken voor details).

Met een bijpassend halssnoer en kleurige benen toch weer eens wat anders!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten